VRIJDAG 16 AUGUSTUS

The BluesbONES

The BluesBones, een bluesrockband die al sinds hun oprichting in 2011 furore maakt in de internationale muziekwereld. Met een sound die geworteld is in de blues maar elementen van rock, soul en funk bevat, heeft de band een trouwe fanbasis ontwikkeld. Ze ontvingen lovende kritieken voor hun krachtige live-optredens en albums. 

De band is uitgegroeid tot de Europese top na het winnen van de Belgian Blues Challenge en een 2de plaats op de European Blues Challenge. Bijna elk weekend reizen ze heinde en ver voor hun optredens. Door de hoge vraag in het buitenland spelen ze dit jaar minder in België, dus profiteer zeker van één van hun weinige optredens in ons land! A homecoming show!

Website The BluesBones

VRIJDAG 16 AUGUSTUS

19:00 – 20:15

Monster Mike Welch

De enorm geliefde Monster Mike Welch draait al bijna 30 jaar mee in het internationale blues scène. Hij kreeg de bijnaam ‘Monster Mike’ van acteur/Ghostbuster Dan Aykroyd, die hem zag spelen als 13-jarig wonderkind. Naast een succesvolle solocarrière was hij 15 jaar gitarist bij Sugar Ray and the Bluetones. Hij verliet in 2017 deze formatie om zich te concentreren op zijn samenwerking met Mike Ledbetter, wat binnen het jaar leidde tot 7 Blues Music Award-nominaties en de oprichting van de Welch Ledbetter Connection. 

Het is een publiek geheim dat Mike door zijn long covid ziekte en het plotse overlijden van zanger/soulmate Ledbetter een moeilijke periode kende. Vorig jaar kreeg hij terug goesting om zich te focussen op zijn solocarrière en verscheen het prachtige album ‘Nothing but Time’. Wij zijn er zeker van dat de herboren Mike Welch een warm welkom mag verwachten van ons Wespelaarse publiek! 

Website Monster Mike Welch

VRIJDAG 16 AUGUSTUS

20:45 – 22:15

Delta Generators

De Delta Generators (Boston) hebben sinds hun debuut in 2008 een indrukwekkende reputatie uitgebouwd. Ze combineren diverse genres waaronder blues, roots, R&B, americana en rock, wat resulteert in een unieke sound. 

Hun imposante frontman Brian Templeton was in jaren ’90 ook in onze contreien razend populair met The Radio Kings. De broers Charlie en Rick O’Neal kregen hun eerste doorbraak in hun late tienerjaren toen ze toerden en opnames inspeelden voor Ben Orr (voormalig lid van The Cars). Drummer Jeff Armstrong en gitarist Charlie spelen ook bij Anthony Geraci and the Boston Blues All-Stars. Dit om maar aan te geven dat we met topmuzikanten te maken hebben. In Wespelaar maakt deze band hun debuut in België. Aangezien ze vorig jaar Moulin Blues plat speelden, zal ook ons publiek veroverd worden. 

Website Delta Generators

VRIJDAG 16 AUGUSTUS

22:45 – 00:15

ZATERDAG 17 AUGUSTUS

No King

Vaste bezoekers weten dat wij graag kansen geven aan jonge Nederlandse bands. Na Dave Warmerdam Band, Gumbo Kings en Luther’s hebben wij een nieuwe band gescout die klaar is om uit te groeien tot een vaste waarde in de Benelux. No King is een jonge band met roots in het oosten van Nederland, en is bij elkaar gebracht door Phil Bee (Winnaar ‘The Voice Senior 2021’/King Mo). Strakke blues wordt afgewisseld met stevige bluesrock, gespeeld met funky invloeden. Hun line-up bestaat uit een zingende Hammond-speler, een virtuoze gitarist en een solide ritmesectie. 

Het ideale moment om deze topmuzikanten in ons Belgenlandje te introduceren, en wees maar zeker dat ze gretig zullen zijn om ook hier faam te maken. 

Website No King

ZATERDAG 17 AUGUSTUS

13:30 – 14:30

ROBBERT DUIJF BAND

Als lid van de Europese Blues Union (EBU) proberen wij steeds de winnaar van de European Blues Challenge op ons festival uit te nodigen. Onze noorderburen scoren de laatste jaren zeer goed op deze challenge en de verdiende winnaar was dit jaar Robbert Duijf Band. Met zijn gospel-blues pakte de band in Braga (Portugal) de zaal volledig in en kreeg het trio een staande ovatie. De Nederlanders brengen een mix van ouderwetse delta-blues, gospel en de Brits-Amerikaanse folkrevival uit de jaren zestig. Robbert en zijn band speelden nog niet al te vaak in België, maar daar gaat zeker verandering in komen.

Website Robbert Duijf

ZATERDAG 17 AUGUSTUS

15:00 – 16:00

ALICE ARMSTRONG

Alice Armstrong is een jonge, Britse zangeres die meermaals werd genomineerd voor een UK Bluesaward. Nu staat ze aan de start om Europa te veroveren. Alice staat symbool voor girlpower! Haar troeven zijn haar indrukwekkende stembereik, persoonlijke songteksten en enorme podiumprésence. Haar band bestaat uit topmuzikanten die hun sporen verdienden bij Catfish, Stevie Watts en Krissy Matthews band. Muzikaal laat Alice zich inspireren door straffe madammen zoals Koko Taylor, Beth Hart, Janis Joplin en Tina Turner. Ze vermengt blues graag met soul, funk, rock, country en jazz. Pre-covid tourde ze met haar vorige band Crossfire in Europa, maar onder eigen naam wordt het optreden in Wespelaar haar Belgische debuut. 

Website Alice Armstrong

ZATERDAG 17 AUGUSTUS

16:30 – 17:30

The Zac Schulze Gang  

De Zac Schulze Gang, opgericht in Gillingham UK in 2020, heeft een reputatie opgebouwd als één van de hardst werkende bands in Engeland. Frontman Zac Schulze (gitarist en zanger), zijn broer Ben Schulze (drummer) en Ant Greenwell (bas) creëren een zinderende mix van blues en rock. De bandleden hebben hun sporen verdiend in het Britse pub- en clubcircuit en zijn nu een vaste waarde op festivals in het Verenigd Koninkrijk en Europa. In 2023 werden ze genomineerd voor drie prijzen bij de UK Blues Awards, waardoor hun talent en hoge energie wereldwijd worden erkend.  

Hun muziek is doordrenkt van liefde voor 20e-eeuwse artiesten, wat resulteert in vlammende, opgewerkte bluesrock. Deze jonge gasten werden vorige jaar nog uitgenodigd op Eric Clapton’s Crossroads Guitar festival, en ook op het Rory Gallagher International Tribute Festival in Ballyshannon speelden ze de pannen van het dak.  

Website The Zac Schulze Gang

ZATERDAG 17 AUGUSTUS

18:00 – 19:00

KING KING

King King ontstond in 2008 als een zijproject van Alan Nimmo, 1 van de 2 broers van The Nimmo Brothers. King King staat synoniem voor geweldige muziek, uitstekend vakmanschap en een geweldige show. 

De grootste sterkte van deze band is dat de Schotse bolsters hun ziel blootleggen op het podium: doorleefde vocalen, gierende gitaren in stevige rocknummers en subtiele solo’s in hun slow-bluessongs. 

King King overleefde de lockdown en liet zich versterken door Alan’s broer Stevie Nimmo, wie als zanger en gitarist een nieuwe dimensie bezorgd aan de band. De Belgische en Nederlandse clubtour in april was een groot succes en wij brengen met trots de broers na 10 jaar nog eens terug naar Wespelaar. 

Website King King

ZATERDAG 17 AUGUSTUS

19:30 – 20:45

Stephen Hull 

De 25-jarige Stephen Hull is één van de rijzende sterren die bluesclubs in Chicago onveilig maakt. Op zijn 14de startte de uit Racine, Wisconsin afkomstige Stephen met gitaarspelen. Tijdens de corona periode begon hij naam te maken tijdens de livestreams van Rosa’s Lounge bluesclub. Daarna is het hard gegaan voor hem: hij kreeg vorig jaar een plek op de mainstage van het Chicago Bluesfestival en in januari van dit jaar werd hij 2de op de International Blues Challenge. Daar werd hij ook bekroond als beste gitarist. Stephen’s grootste inspiratiebronnen zijn Albert en BB King. Soulvolle Texasblues, traditionele Chicagoblues gecombineerd met zijn flamboyante look zorgen dat hij straalt op het podium. 

ZATERDAG 17 AUGUSTUS

21:15 – 22:30

DEXTER ALLEN 

Wij sluiten onze zaterdag af met de Dexter Allen. Deze artiest is in Europa nog geen grote naam, maar in zijn thuisland een geliefde gast, met vaste cluboptredens in Jackson en Clarksdale. Ook op de grotere festivals is hij een gevestigde waarde. Dexter begon als 12-jarige basgitaar te spelen bij de gospelgroep van zijn vader, wat resulteert in een prachtige soulstem. Later werd hij ontdekt door Bobby Rush, bij wie hij startte als leadgitarist. In 2008 focust Dexter op zijn eigen carrière en maakte zijn debuutalbum. Dit jaar won hij een Grammy award als producer van Bobby Rush’s laatste album ‘All My Love For You’. Ondanks de bekroningen voor zijn studiowerk, op het podium voelt hij zich thuis. Hij is een entertainer pur sang, die weet hoe hij een show moet brengen, zonder het muzikale uit het oog te verliezen. Na zijn optreden zal je begrijpen waarom wij hem exclusief lieten overvliegen.

Website Dexter Allen

ZATERDAG 17 AUGUSTUS

23:00 – 00:30

ZONDAG 18 AUGUSTUS

Barwalker Louis

U hoeft zich niet te schamen als u Barwalker Louis nog niet kent. Deze formatie is het gloednieuwe project van saxofonist André de Laat. De Antwerpenaar die bekend is van The Electrophonics, Sebi Lee en Solomon Burke wil met Barwalker Louis de muziek van zijn grote voorbeeld Big Jay McNeely doen herleven. Big Jay was de ‘King of the Honkers’ en creëerde eind jaren 40 een energieke R&B stijl die bekend stond voor zijn scheurende, swingende sax-klanten. André laat zich omringen door een dreamteam, met topmuzikanten uit de lage landen. Met een energieke sound wordt dit optreden gegarandeerd feest! Een kleine forecast: de komende jaren worden dit één van de meest gevraagde party bands in de lage landen. 

ZONDAG 18 AUGUSTUS

13:30 – 14:30

MARLON PICHEL

9 jaar was Marlon Pichel toen hij voor het eerst het podium op ging. Met een zeer muzikale bloedlijn kwam hij op jonge leeftijd in aanraking met muziek, voorbestemd om zijn entree te maken in het muzieklandschap.

Marlon Pichel keert terug naar zijn muzikale roots: Soul en Rock ‘n Roll. Zijn muzikale invloeden: grootheden als Otis Redding en Wilson Pickett. Luisteraars worden terug gekatapulteerd naar de jaren 60 en 70, waar de STAX sound op hun staat te wachten!

Website Marlon Pichel

ZONDAG 18 AUGUSTUS

15:00 – 16:15

RJ Mischo & Franck Goldwasser

RJ Mischo wordt door critici en fans wereldwijd beschouwd als een van de allerbeste mondharmonicaspelers. Het was in 1992 dat RJ de aandacht trok van bluesfans met de release van ‘Ready to go”. Dit album heeft inmiddels een cultstatus onder verzamelaars. Tijdens deze tour wordt hij vergezeld door gitarist Franck Goldwasser, die ook meer dan 40 jaar ervaring heeft in het Amerikaanse Westcoast bluesgenre. Een gerespecteerde gitarist die in zijn carrière met alle toppers uit Californië speelde. Deze blues-veteranen zijn een must-see!

Website RJ Mischo

Website Franck Goldwasser

ZONDAG 18 AUGUSTUS

16:45 – 18:00

Solomon Hicks

Solomon Hicks, ook bekend als King Solomon Hicks, is een 28-jarig gitaarfenomeen uit New York City. Op 6-jarige leeftijd begon hij al gitaar te spelen en absorbeerde de diverse muziekstijlen die hij hoorde in zijn hometown, Harlem. Met zijn pure blues is deze charismatische kerel één van de fakkeldragers voor de toekomstige generatie blues-muzikanten. Hij toert de hele wereld rond en deelde het podium al met o.a. Buddy Guy, Samantha Fish, Tony Bennett, Jef Beck en Mavis Staples. Met zijn laatste album ‘Harlem’ won hij de Blues Music Award als ‘Best Emerging Artist’. Solomon heeft diepe wortels in de blues, maar weet ook een moderne, melodische twist te geven aan zijn songs, wat hem eigen maakt. 

Website King Solomon Hicks

ZONDAG 18 AUGUSTUS

18:30 – 19:45

Dawn Tyler Watson & Ben Racine Band 

De meervoudig bekroonde Dawn Tyler Watson heeft haar plaats binnen de internationale blues-elite verdiend. Haar vurige podiumpresentatie en meeslepende optredens hebben haar nationale en wereldwijde erkenning opgeleverd. Ze werkt samen met de zevenkoppige killerband o.l.v. de bekroonde gitarist Ben Racine. Deze power woman nam de felbegeerde eerste prijs mee naar huis op de International Blues Challenge in Memphis in 2017.  Verwacht een geluid dat doordrenkt is met jazz, soul, rock en gospel, op naar een geheel nieuwe bluesdimensie. 

Website Dawn Tyler Watson

ZONDAG 18 AUGUSTUS

20:15 – 21:30

ROBBEN FORD

Afsluiten doen we met levende legende Robben Ford, één van de meest unieke bluesgitaristen aller tijden. Hij is maestro van de blues, met de nodige zijwaartse passen naar jazz, rock en soul. Robben’s eerste keuze als instrument was de saxofoon welke hij jaren bespeelde. Toen hij 13 jaar was ontdekte hij een nieuwe liefde: de gitaar.

In de loop van zijn carrière speelde hij bij Jimmy Witherspoon, George Harrison, Miles Davis, Bob Dylan en vele andere toppers. Met zijn eigen albums wist hij 5 grammy nominaties te versieren. Verwacht je aan een virtuoos, die muziek brengt met zijn hart en ziel.

Website Robben Ford

ZONDAG 18 AUGUSTUS

22:00 – 23:30