Programma

small_header_2023

Thomas Frank Hopper (BE)

Met Thomas Frank Hopper hebben onze Waalse vrienden een nieuwe bluesrock-sensatie die potentieel heeft om ook in Vlaanderen en zelfs internationaal door te breken. De jonge dertiger uit Ottignies is erin geslaagd om de lapsteel gitaar terug hip te maken en hiermee een rauwe sound te creëren die balanceert tussen rock en blues.

https://www.thomasfrankhopper.com/
https://www.facebook.com/thomasfrankhopper

Discografie:

Bloodstone (2021)
Till The Day I Die (EP, 2018)
No Man’s Land (EP, 2017)

Thomas Frank Hopper

Henrik Freischlader Band (DE)

Eén van de meest succesvolle bluesgitaristen uit Duitsland is Henrik Freischlader. De 41-jarige snarenvirtuoos uit Wuppertal bracht al 20 albums uit en heeft een zeer druk tourschema. In Wespelaar komt Henrik met zijn nieuwe band het nieuwe studioalbum 'Recorded By Martin Meinshäfer II’ promoten.

https://www.henrikfreischlader.com/
https://www.facebook.com/HenrikFreischladerOfficial

Discografie:

Recorded by Martin Meinschäfer II (2022)
Missing Pieces (2020)
Henrik Freischlader Band Live (2019)
Hands On The Puzzle (2018)
Who33 (2018)

Henrik Freischlader

Joe Louis Walker (US)

Afsluiten doen we vrijdag met blues gigant Joe Louis Walker. Deze 73-jarige zanger/gitarist behoort tot één van de beste blues artiesten van zijn generatie. Zijn soulvolle stem is zeer karakteristiek en ook op gitaar weet hij steeds zijn duivels te ontbinden. Muzikaal beperkt hij zich niet enkel tot blues, maar heeft hij ook soul, gospel, jazz en funk verweven in zijn sound. Begin dit jaar verscheen zijn 29ste album ‘Weight Of The World’. Deze living legend denkt gelukkig nog lang niet aan ophouden.

https://www.joelouiswalker.com
https://www.facebook.com/joelouiswalker

Discografie:

Weight Of The World (2023)
Eclectic Electric (2021)
Viva Las Vegas Live (2019)
Journeys to the Heart of the Blues (2018)
Everybody Wants a Piece (2015)
Hornet’s Nest (2014)
Hellfire (2012)

joe-louis-walker

Luther’s (NL)

Met Luther’s nodigen wij de hotste band uit van bij onze noorderburen. Frontman/gitarist Lothar Wijnvoord wordt nu al de toekomst van de Nederlandse blues genoemd. Met Robbert Fossen als mentor deed hij ervaring op als leadgitarist bij The Muddy Water Tribute Band en Robbert Fossen Band. Tijdens de coronaperiode wilde Lothar muziek maken met vrienden en daaruit ontstond Luther’s.

https://www.facebook.com/Luthersband

Luther's

Muddy What? (DE)

Een band die bij elke passage in België en Nederland extra bezoekers aantrekt is Muddy What? Deze band uit München won de German Blues Challenge 2021 door hun frisse benadering van de blues. Kenmerkend voor hun sound zijn de bezwerende vocalen van Fabian Spang en de showstelende Ina Spang op gitaar en mandoline.

https://www.muddywhat.de/
https://www.facebook.com/muddywhat

Discografie:

Spider Legs (2022)
Blues For You (2020)
Dancing In The Halls (2019)
Gone from Mississippi (2018)

Muddy What

Kyla Brox (UK)

De 43-jarige Kyla Brox kreeg de blues via haar vader, de Britse blueslegende Victor Brox, ingelepeld en speelde als tiener in zijn band. Sinds 2001 treedt deze zangeres ook onder eigen naam op en is zij uitgegroeid tot één van de best soul- en blueszangeressen van het Verenigd Koninkrijk. Internationale erkenning kreeg ze door het winnen van de European Blues Challenge in 2019.

https://www.kylabrox.com/
https://www.facebook.com/KylaBroxPage

Discografie:

Pain & Glory (2019)
Throw Away Your Blues (2016)
Live At Last (2014)
Grey Sky Blue (2009)
Gone (2007)

Kyla Brox

Mark Hummel Band (US)

Sinds de vroege jaren 70 is harmonicaspeler Mark Hummel een vaste waarde in het bluescircuit van de Amerikaanse Westkust. Hij combineert zijn eigen carrière als muzikant met o.a. organiseren van harp blow-outs en het schrijven van boeken en artikels voor bluesmagazines. Het is al een hele tijd geleden dat deze 68-jarige harpvirtuoos nog eens in België was, dus zeker een optreden om naar uit te kijken.

https://markhummel.com/
https://www.facebook.com/mark.hummel.399

Discografie:

East Bay Blues Vault 1976-1988 (2021)
Wayback Machine (2019)
Harpbreaker (2018)
Golden State Lone Star Revue (2016)
Remembering Little Walter (2013)

Mark Hummel Band

Jonn Del Toro Richardson (US)

Eén van meest geliefde artiesten uit de Houston bluesscene is Jonn Del Toro Richardson. De 53-jarige Texaan met Mexicaanse roots begon zijn professionele carrière als gitarist bij Diunna Greenleaf en groeide uit tot een internationaal gevierde artiest. De heerlijke Tex-Mex invloeden zijn duidelijk te horen in Del Toro’s gitaarspel en composities.

https://www.facebook.com/jonn.richardson

Discografie:

Tengo blues (2015)
Drivin’ Me Wild (2013)
Time Slips By (2010)

Jonn Del Toro Richardson

Laurence Jones (UK)

Kleine jongens worden groot is echt wel van toepassing op Laurence Jones. In 2015 speelde hij als jonge talentvolle gitarist op ons festival en 8 jaar later is hij uitgegroeid tot één van de meest succesvolle Britse bluesrockartiesten. In de pers wordt hij de jonge Eric Clapton genoemd en ondanks zijn 31 jaar is hij nu al opgenomen in de Britse Blues Hall Of Fame.

https://www.laurencejonesmusic.com/
https://www.facebook.com/laurencejonesofficial

Discografie:

Bad Luck & The Blues (2023)
Destination Unknow (2022)
Laurence Jones Band (2019)
The Truth (2017)
Take Me High (2016)
What’s It Gonna Be (2015)
Temptation (2014)

Laurence Jones

Keeshea Pratt Band (USA)

Keeshea Pratt is tot op heden onbekend bij het Europese publiek, maar wij zijn zeker dat dit na haar  optreden in Wespelaar zal veranderen. De International Blues Challenger winnares van 2018 is een ras-entertainer die met een knappe band, inclusief blazers, elk publiekshart weet te veroveren. Dit swingt, dit ontroert, dit is één van de beste live bands van het ogenblik!

https://keesheapratt.com/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100089548602680

Discografie:

Believe (2018)

Keeshea Pratt Band

Shakedown Tim (BE)

Zondag openen wij met de in ons land zeer gerespecteerde Shakedown Tim. Tim kennen de bluesliefhebbers als medeoprichter van Fried Bourbon en als begeleider van o.a. Roland Van Campenhout, Gene Taylor en James Harman. In Wespelaar laten wij hem nog eens schitteren met zijn eigen band waarmee hij heerlijke vintage fifties blues brengt.

https://shakedowntim.be/
https://www.facebook.com/ShakedownTim

Discografie:

Shakedown’s Th’owndown (2018)
Hard To Catch (2016)

Shakedown Tim

Alabama Mike (US)

Een zanger die momenteel grote sier maakt in de West-Coast bluesscene is Alabama Mike. Deze laatboeier was 2 jaar geleden nog voltijds truckchauffeur en zanger in bijberoep. Nu gaat de 59-jarige bluesshouter volledig voor zijn zangcarrière en kunnen wij genieten van zijn soulvolle stem die echo’s oproept van Elmore James, Little Johnny Taylor en de jonge BB King.

https://alabamamikeblues.com/
https://www.facebook.com/hipyoutomyblues

Discografie:

Stuff I’ve Been Through (2023)
Hip You To My Blmues (2019)
Upset the Status Quo (2016)
Tailor Made Blues (2010)
Day To Day (2009)

Alabama Mike

Shakura S’Aida (CA)

Wat zijn wij blij dat Shakura S’Aida helemaal terug is. Deze geliefde Canadese ‘Queen of Rock ’N Soul’ bracht eind vorig jaar haar eerste album in 10 jaar uit. Een Europese tour met tussenstop in Wespelaar kon niet uitblijven om dit album te promoten. Of ze nu jazz, blues of soul zingt, Shakura pakt je steeds helemaal mee in haar wereld.

https://www.shakurasaida.com/
https://www.facebook.com/shakurasaidamusic

Discografie:

Hold On To Love (2023)
Time (2012)
Brown Sugar (2010)
Blueprint (2008)

Shakura S'Aida

Jose Ramirez Band (CR/US)

Eén van de hardstwerkende artiesten in de blueswereld is Jose Ramirez. De Costa Ricaan verliet zijn thuisland zo’n 8 jaar geleden om zijn droom als bluesmuzikant na te streven. Hij heeft moeten knokken voor zijn plaatsje tussen de Amerikaanse artiesten, maar de laatste jaren is zijn ster reizende. Op zijn palmares staan al een 2de plaats op de IBC (2020), een door Anson Funderburgh geproduceerd debuutalbum en een platendeal bij het bekende Chicago label Delmark Records.

https://joseramirezblues.com/
https://www.facebook.com/profile.php?id=759233807

Discografie:

Major League Blues (2022)
Here I Come (2020)

Jose Ramirez Band

Leon Beal & Luca Giordano Band (US/IT)

De Italiaanse Luca Giordano Band is één van de beste Europese begeleidingsbands die o.a. tourde met Chris Cain, JJ Thames, Mighty Mo Rodgers en Sax Gordon. Sinds enkele jaren werkt hij ook samen met Leon Beal, een soulzanger uit Florida. Verwacht je aan knappe soulblues van een 7-koppige band met een charismatische soulman.

https://www.facebook.com/leon.beal.7

Discografie:

Keep On Pushing (2010)
Romantic Groove (2006)

Leon Beal & Luca Giordano Band

The Fabulous Thunderbirds (US)

De 35ste editie van ons festival sluiten wij af met een legendarische band, niemand minder dan The Fabulous Thunderbirds. Deze band rond harmonicaspeler Kim Wilson kende hun commerciële succes in de jaren 80 van de befaamde Austin bluesscene en kent ook vandaag nog een enorme aanhang. Deze topband is de laatste jaren niet meer in Europa geweest, maar voor onze feesteditie zijn we trots dat we ze exclusief in Wespelaar kunnen presenteren.

https://fabulousthunderbirds.com/
https://www.facebook.com/fabulousthunderbirds

Discografie:

Strong Like That (2016)
On The Verge (2013)
Painted On (2005)

The Fabulous Thunderbirds

Sponsors

Comments are closed.